„Z darů moře vyzkoušejte větší krevety druhu vannamei, nebo kalamáry ze severských moří, které se považují za luxusní delikatesu,“radí Jaromír Karhánek, obchodní ředitel společnosti Fjord Bohemia.
Jablečné pité známé také jako křehký linecký koláč s jablky vyvolává v mnohých z nás nostalgickou vzpomínku na dětství. Dezert se skládá z vrstvy strouhaných jablíček mezi dvěma pláty křehkého těsta a původně pochází z ...
Míšu Landovou jistě znáte jako sympatickou porotkyni z 2. a 3. řady pořadu Peče celá země. Zkušená cukrářka, která už léta tvoří úspěšný blog Víkendové pečení plný receptů na ty nejlákavější dezerty, nám v rozhovoru prozradila, jaké to je...
Letní dny si vyloženě říkají o svěží lehké dezerty. Citronové tiramisu plní zadání na výbornou a právem se stalo hitem sociálních sítí. Je sladké i kyselé zároveň, opojné i osvěžující.
...
Klasické české buchty plněné makovou nebo tvarohovou náplní jsou vláčné a jemné. Proto se k přípravě kynutého těsta nejčastěji používá hladká pšeničná mouka. Použít však můžete i polohrubou. Ta zajistí pečivu pevnější strukturu.
...
Jestli mám něco spojeného se středoškolskými léty, je to čokoláda Zora. Prodávali ji v naší gymplácké kantýně a my ji potají ujídali při hodinách latiny, píše Petra. Když s odstupem nostalgicky vzpomínáme na mládí, často se nám vracejí...
Ne vše staré je špatné, což jistě platí o retro sladkostech. Některé z nich přežily obě války, minulý režim i jeho pád a pár z nich dokonce vstoupilo do nového tisíciletí, jiné jsou již jen mlhavou vzpomínkou, kterou si naše paměť...